Vergeturile – metode eficiente de preveție și tratament

tratament vergeturi iasi

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă în general femeile este cea constituită de aspectul inestetic al vergeturilor. Aceste linii fine și colorate pot apărea pe piele din diverse motive, cum ar fi creșterea în greutate, sarcina sau schimbările hormonale, și pot provoca adesea o mulțime de emoții negative și nesiguranțe.

Cum ar fi ca aceste linii fine de pe piele să dispară fără durere și fără timp de recuperare după tratament? La Clinica Endorfine  tratăm vergeturile cu tratamentele numarul 1 în lume, pentru ca tu să fii încrezătoare din nou!  Îți prezetăm în articolul de mai jos recomandările noastre pentru prevenirea vergeturilor și cele mai eficiente tratamente realizate cu mult drag de către terapeuții noștri.

Ce sunt vergeturile?

Vergeturile sunt leziuni ale pielii care apar atunci când pielea este întinsă prea mult, ceea ce duce la o pierdere a elasticității și a rezistenței. Prin întinderea excesivă a pielii, fibrele de colagen se rup și astfel apar mici cicatrici pe care le recunoaștem drept vergeturi. 

Cele mai frecvente zone ale corpului în care apar vergeturile sunt la nivelul abdomenului, al sânilor, șoldurilor, precum și al coapselor sau brațelor. Acestea sunt și zonele care reflectă cel mai mult scăderea bruscă în greutate, fapt ce determină apariția vergeturilor pe piele.

Vergeturile apar cel mai frecvent la femeile însărcinate, dar pot apărea și la persoanele care au suferit schimbări rapide de greutate sau care au o predispoziție genetică la acestea. Este important să cunoști faptul că vergeturile nu sunt dureroase și nu îți vor afecta în nici un fel sănătatea, efectele fiind resimțite frecvent în rândul femeilor doar din punct de vedere estetic. 

De ce apar vergeturile și de câte tipuri sunt? 

La momentul apariției vergeturilor, acestea sunt de culoare roșie, roz, violacee sau purpurie, însă în timp își schimbă culoarea și devin albe (odată cu maturitatea). 

Vergeturile roșii (striae rubrae) sunt un semn că striațiile apărute pe piele sunt recente și active și arată că pielea are probleme. Culoarea roșiatică este dată de dilatarea vaselor de sânge foarte subțiri, numite capilare și fiind abia la debut, pot fi mult mai ușor de tratat, chiar dacă au tendința de a se extinde. 

Vergeturile albe (striae albae) arată că fibrele de colagen sunt rupte, iar aspectul lor este cicatricial. Acestea sunt vergeturi ce au ajuns la maturitate și sunt cu mult mai greu de diminuat la nivelul întregului corp. 

Tratamente pentru estomparea vergeturilor

Chiar dacă nu reprezintă un motiv de îngrijorare din punct de vedere medical, vergeturile au un aspect inestetic și multe persoane își doresc să scape complet de acestea. Trebuie să știi că e important să iei măsuri cât timp acestea sunt roșiatice, considerate tinere, întrucât rata de succes a tratamentelor aplicate pe astfel de vergeturi este cu mult mare.

Din fericire pentru tine, în clinica noastră avem echipamente cu tehnologii inovatoare care luptă inclusiv cu vergeturile mature, albe, care știm că îți dau mari bătăi de cap și stârnesc insecurități în viața ta de zi cu zi. 

Soluțiile pentru estomparea și tratarea vergeturilor sunt diverse, de la tratamente topice, creme, geluri, pe care le poți aplica acasă, până la proceduri profesionale, realizate în clinici specializate, care te pot ajuta să ajungi într-un timp mai scurt la rezultatele mult dorite.

Dintre cele mai frecvente metode de prevenire a vergeturilor amintim de: 

Menținerea unei greutăți constante: Apariția vergeturilor este declanșată de variații importante de greutate ca urmare a întinderii pielii. De aceea, e important pe termen lung ca greutatea ta să nu varieze semnificativ pentru a întârzia apariția vergeturilor. Îți mai împărtășim un secret în prevenirea apariției vergeturilor, care îți va transforma întregul corp și îți va aduce o stare de bine. Exercițiile fizice practicate constant, cel puțin 30 de minute pe zi, ne mențin corpul sănătos, ajută la tonifierea mușchilor și oferă fermitate pielii.

Hidratare corespunzătoare: Hidratarea și mai ales consumul optim de apă în fiecare zi se recomandă la nivel general, pentru prevenirea mai multor afecțiuni. Un consum de apă de cel puțin 2 litri pe zi te vor ajuta chiar și în prevenirea vergeturilor. Hidratarea internă este esențială pentru menținerea elasticității pielii, de aceea îți recomandăm să aplici după duș o cremă hidratantă pentru a preveni apariția vergeturilor. 

Masajul terapeutic cu uleiuri: Masajul terapeutic ajută la îmbunătățirea circulației sangvine și la menținerea elasticității pielii. Te așteptăm în clinica noastră pentru ședințe de masaj care te vor ajuta să te relaxezi și să dobândești starea de bine.  Masajul ajută la îmbunătățirea circulației sanguine,  menținerea elasticității pielii și întărirea sistemului imunitar. Îți recomandăm să te programezi la o sesiune completă de masaj de relaxare, disponibil în clinica noastră pentru a  te bucura de întreaga experiență. 

Tratamente profesionale de îmbunătățire a aspectului vergeturilor 

Cele mai inovatoare tratamente de remodelare corporală care luptă la estomparea vergeturilor, le poți realiza în clinica noastră, fără durere și fără timp de recuperare. Aceastea sunt concepute pentru tratarea vergeturilor și diminuarea celulitei, pentru ca tu să te simți din nou încrezătoare și sigură pe tine. 

1.Tratamentul Venus Viva (Terapia cu microneedling) folosește o tehnologie ultra-performantă, cu rezultate dovedite prin studii științifice, care reduce și tratează vergeturile apărute în urma sarcinii sau a fluctuațiilor în greutate.

Tratamentul Venus Viva este primul tratament din lume care diminuează vizibil vergeturile încă de la prima ședință. Tratamentul este minim-invaziv și utilizează o serie de ace subțiri pentru a face mici puncte de injecție în piele, ceea ce duce la stimularea producției de colagen și elastină, pentru regenerarea unui nou strat de piele.

Principalele beneficii ale tratamentului Venus Viva:

 • Tratează și reduce vergeturile și cicatricilede la prima ședință;
 • Tonifiază pielea și stimulează producția de colagen;
 • Se poate realiza în siguranță pe orice tip de piele;
 • Este un tratament rapid, minim invaziv și fără timp de recuperare;
 • Rezultatele se mențin pe termen lung.

2.Tratamentul cu radiofrecvență Venus Legacy utilizează undele radio pentru a încălzi țesuturile profunde, ceea ce duce la stimularea producției de colagen și elastină, care vor face ca pielea ta să fie fermă. La Clinica Endorfine efectuăm tratamentul Venus Legacy pentru îmbunătățirea calității, tonusului și a texturii pielii. Este  un tratament non-invaziv, recunoscut pentru rezultatele deosebite în reducerea circumferinței și a celulitei în zonele tratate, precum și în estomparea vergeturilor.

Tehnologia combină 3 tehnologii diferite: razele infraroșii, radiofrecvența bipolară și vacuum pentru încălzirea în profunzime a celulelor grase, a țesutului conjunctiv și a fibrelor de colagen.

Principalele beneficii ale tratamentului Venus Legacy

 • Tratament non-invaziv, fără durere;
 • Reducere laxitătea pielii la nivel localizat;
 • Reconturează talia și formele corpului;
 • Îmbunătățește structura și textura pielii;
 • Tonifiază corpul și elimină celulita. 

Lasă nesiguranța la o parte și capătă încredere în tine prin tratamentele numărul 1 în diminuarea vergeturilor și tonifierea întregului corp! Te așteptăm la  Clinica Endorfine să redescoperi frumusețea proprie și să te transformi în cea mai bună versiune a ta. 

Completează formularul de mai jos pentru detalii și programări!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *