Ce sunt punctele negre și cum să scapi de ele?

tratament puncte negre iasi

Punctele negre sunt o afecțiune comună a pielii care afectează multe persoane. Ele pot fi inestetice și pot avea un impact negativ asupra încrederii în sine și a aspectului general al pielii. În acest articol, vom explora în detaliu ce sunt punctele negre, cum pot fi prevenite și ce opțiuni de tratament eficiente există în cadrul clinicii Endorfine.

Ce sunt punctele negre?

Punctele negre, cunoscute și sub denumirea de comedoane deschise, reprezintă pori obturați cu sebum și celule moarte ale pielii. Acestea apar în special în zonele cu mai multe glande sebacee, cum ar fi zona T a feței (frunte, nas și bărbie). Punctele negre pot avea o culoare neagră sau maro, generată de oxidarea melaninei în contact cu aerul.

Prevenția punctelor negre

Prevenția este cheia pentru a evita apariția punctelor negre și menținerea unei pieli sănătoase. Iată câteva sfaturi utile pentru a preveni punctele negre:

  • Spălați fața corect prin mișcări circulare de două ori pe zi cu un produs de curățare delicat, care să elimine excesul de sebum și impuritățile. Periodic apelați la o curățare profesională mai profundă.
  • Asigurați-vă că utilizați produse specifice tipului de ten pentru a menține echilibrul pielii și a preveni uscarea excesivă.
  • Evitați produsele cosmetice și cremele care conțin uleiuri sau ingrediente comedogene, care pot înfunda porii și pot duce la formarea punctelor negre.
  • Protejați-vă pielea de efectele nocive ale soarelui, aplicând un produs de protecție solară cu un factor de protecție ridicat, pentru a preveni deteriorarea pielii și înfundarea porilor.
  • După curatarea tenului cu produsul corespunzător tipului de ten pasul cel mai important într-o rutină de îngrijire acasă este folosirea unui toner.

Prin urmarea acestor sfaturi simple de prevenție, puteți reduce riscul apariției punctelor negre și puteți obține o piele mai curată și sănătoasă.

Tratamentul punctelor negre în clinica Endorfine

În cadrul Clinicii Endorfine, oferim un tratament eficient pentru punctele negre – Tratamentul cu extracția comedoanelor. Acesta presupune o curățare profundă a porilor prin extragerea comedoanelor, fără a lăsa cicatrici sau leziuni. Extracția punctelor negre este efectuată utilizând instrumente sterile și proceduri sigure. Mai mult, rezultatele sunt imediate, tenul este curățat și hidratat în profunzime, îi este redată elasticitatea și luminozitatea iar tonurile neuniforme sunt corectate.

Concluzie: 

Punctele negre pot fi o problemă deranjantă pentru mulți oameni, dar cu măsuri adecvate de prevenție și un tratament eficient, precum extracția comedoanelor oferită la Clinica Endorfine, puteți obține o piele mai curată și mai sănătoasă. Nu ezitați să vă adresați specialiștilor noștri  pentru a afla mai multe informații despre acest tratament și pentru a beneficia de o evaluare personalizată a pielii. Investiți în sănătatea și frumusețea pielii dumneavoastră!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *