Epilarea definitivă cu laser: rezultate, beneficii, efecte secundare și costuri

Epilarea definitivă cu laser a devenit una dintre cele mai căutate tratamente cosmetice de către femei din întreaga lume. Bărbații au început și ei să descopere beneficiile pe termen lung ale acestui tip de epilare și, la nivel internațional, tot mai mulți bărbați apelează la epilarea definitivă cu laser.

Cum funcționează epilarea definitivă cu laser
Epilarea definitivă cu laser folosește lumina pentru a viza pigmentul din firele de păr. Lumina se deplasează până în foliculul de păr pentru a-l distruge. Astfel, acel folicul nu mai poate crește un nou fir de păr. Firul de păr urmează un ciclu natural de creștere, care alternează perioade de activitate cu perioade de repaus. În plus, nu toate firele de păr sunt în aceiași fază în același timp.

Cele trei faze din ciclul de creștere sunt anagenă, perioada de creștere rapidă, catagenă, perioada de activitate mai lentă, și telogenă, perioada de repaus complet și de eliminare a firului de păr, în care rădăcina se regenerează și se pregătește pentru formarea unui nou fir.

Laserul vizează firele de păr în fazele anagenă și catagenă și distruge foliculul pilos. De aceea sunt necesare mai multe ședințe de epilare definitivă cu laser, pentru ca laserul nu poate identifica firele de păr în faza telogenă.

Lungimea de undă este culoarea luminii utilizate și are o importanță critică deoarece determină absorbția energiei luminoase de către ținta pigmentată. De asemenea, în cazul epilării cu laser, ținta vizată se află sub suprafața pielii, iar lungimea de undă joacă un rol în adâncimea de penetrare a energiei luminoase. În funcție de curba de absorbție a radiației luminoase în melanină, lungimile de undă cele mai potrivite pentru epilare sunt 755 nm – Laserul Alexandrit și 810 – Laserul Diodă.

Este epilarea definitivă cu laser cu adevărat definitivă?
Epilarea definitivă cu laser distruge permanent foliculul pilos ceea ce înseamnă că din acesta nu vor mai crește fire de păr noi. Însă, în timp, anumiți foliculi se pot regenera. Astfel, chiar și în zonele tratate cu laserul mai pot apărea fire de păr după o perioadă de timp. Uneori, foliculul de păr este deteriorat dar nu este distrus în întregime, așa că se va regenera după o perioadă de timp.

Reapariția firelor de păr în zonele tratate depinde de mulți factori iar genetica joacă un rol foarte important. Tipul de laser folosit și priceperea tehnicianului sunt alți factori care determină dacă firele de păr vor reapărea sau nu, de aceea este bine să alegem cu grijă clinica în care dorim să efectuăm epilarea definitivă cu laser. Firele de păr care se regenerează după ce foliculul pilos a fost deteriorat nu vor mai avea forța să crească la fel cum creșteau inițial așa că vor fi mult mai subțiri și deschise la culoare.

Cele mai bune rezultate înregistrate sunt atunci când pielea pacientului este albă iar firul de păr cât mai închis la culoare. Atunci laserul poate viza cu o exactitate mult mai mare lumina fix în rădăcina firului de păr.

Este bine ca după efectuarea epilării definitive cu laser să se facă ședințe de întreținere o dată la 12-18 luni, pentru ca rezultatele să se mențină.

Efecte secundare și riscuri după epilarea definitivă cu laser
În timpul tratamentului, este normal un minim disconfort, mai ales în primele ședințe de epilare definitivă cu laser, disconfort asemănat cu o pișcătură de intensitate mică, mai intensă pe zonele mai puternic vascularizate.

Efectele secundare sunt minore și pot include:
• modificări temporare ale culorii pielii, în special la persoanele cu piele închisă la culoare;
• înroșirea pielii pe zonele tratate;
• iritații ușoare.

Furnizarea unui istoric medical detaliat și discutarea riscurilor și beneficiilor poate ajuta tehnicianul să determine tratamentul potrivit, reducând riscul de reacții adverse. După epilarea definitivă cu laser, trebuie evitată expunerea la soare câteva zile pentru a proteja pielea de eventuale iritații.

Epilarea cu laser reduce semnificativ cantitatea de păr pe zonele tratate. Chiar dacă o parte a părului va crește în timp, va fi redus cantitativ și calitativ. Pentru a înțelege în mod realist la ce să vă așteptați de la epilarea cu laser, discutați despre obiectivele tratamentului cu un medic sau cu un specialist în epilare. Unele tipuri de piele și tipuri de păr produc rezultate mai bune decât altele. Singura modalitate de a ști cu siguranță la ce să vă așteptați este să discutați cu un medic, un dermatolog sau un alt medic calificat.

La Clinica Endorfine, utilizăm pentru această procedură echipamentul Venus Velocity, unul dintre cele mai performante aparate din domeniu. Acesta distruge firul de par însă este, în același timp, sigur de utilizat chiar și pe suprafețele bronzate. Capetele speciale fac mult mai rapid procesul de epilare definitivă cu laser – full body. De asemenea, rezultatele sunt rapide și de lungă durată.

One thought on “Epilarea definitivă cu laser: rezultate, beneficii, efecte secundare și costuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *