Vergeturile nu iartă pe nimeni! Cum scăpăm de ele!

Cu toții suntem de acord că vergeturile, deși nu deranjează, sunt total inestetice. Vergeturile nu fac discriminări sexuale, ele fiind întâlnite atât la femei, cât și la bărbați, tineri sau persoane adulte.

 

Ce sunt vergeturile?

Ele sunt cele mai întâlnite leziuni ale pielii și apar, cu precădere, pe coapse, abdomen și sâni. Acestea apar la peste 90% dintre femeile însărcinate sau aflate la adolescență, iar la bărbați au o pondere de 40%.

Aceste linii fine albe și sidefii apar atunci când țesuturile situate sub epiderm, respectiv țesutul conjunctiv, format în mare parte din colagen, sunt tracționate, în urma dezvoltării accentuate. Comparativ cu epidermul, adică stratul superficial al pielii, care este un țesut foarte elastic, colagenul nu este atât de rezistent și se distruge, formând cicatrici fine.

Vergeturile sunt cauzate de ruperea țesutului conjunctiv, din cauza suprasolicitării pielii, într-un timp foarte scurt. Țesutul conjunctiv este distrus de câteva obiceiuri proaste: consumul de alimente deficitare în vitamine, consum insuficient de lichide, scăderea imunității organismului, obezitatea, sedentarismul, pubertatea sau sarcina.

În cazul bărbaților, vergeturile apar ca urmare a consumului de steroizi și a ridicării de greutăți.

Acest fenomen poate fi întâlnit și la sportivii de performanță, precum culturiștii, care își cresc rapid masa musculară în preajma concursurilor, ori cei care ridică greutăți sau iau medicamente ce conțin steroizi anabolizanți.

 

Vergeturile ”proaspete”

În perioada de pubertate, aproximativ 70% dintre adolescente fac vergeturi și 40% dintre băieți au vergeturi. La început, vergeturile sunt roșii deoarece odată cu “agresarea” fibrelor de colagen și proteinelor din derm, se produce și dilatarea capilarelor învecinate, cu acumularea în exces a sângelui, care determină culoarea roșiatică a vergeturilor noi apărute.

Acesta este momentul în care se poate interveni cel mai bine terapeutic prin metode specifice.

Vergeturile mai apar cu înaintarea în vârstă și la nivelul sânilor, sau din cauza curelor repetate de slăbire, urmate apoi, de perioadele de îngrășare. Cremele pot ameliora senzația neplăcută care însoțește vergeturile, însă nu pot preveni în totalitate apariția vergeturilor, întrucât acesta este un proces care are loc sub derm și nu la suprafața acestuia.

 

Cum scăpăm de vergeturi

 • Hidratează-te! Pentru a estompa aceste linii fine, care sunt foarte inestetice, începe prin a te hidrata corespunzător. Bea cât mai multe lichide și aplică în zonele afectate produse intens hidratante.
 • Fă masaj! Masajul anticelulitic are beneficiul de a pune în mișcare circulația sângelui și de a te scăpa de vergeturile de pe fese, sau celulita de pe picioare.
 • Fă sport! Dacă până acum ai fost prea comod încât să faci sport, ar fi cazul să iei măsuri și să-ți schimbi radical optica! Pe lângă faptul că sportul te scapă de vergeturi, acesta te ajută și-n procesul de slăbire și tonifiere. Mergi la sală de două ori pe săptămână cel puțin, iar rezultatele te vor uimi.
 • Apelează la tratamentul Venus Viva!

 

Tratamentul Venus Viva, pe care ți-l recomandăm în mod deosebit, este o soluție nechirurgicală, menită pentru a reface pielea. În plus, această soluție este considerată a fi minim invaziv și reprezintă unul dintre cele mai versatile echipamente din domeniul esteticii.

Venus Viva are la bază noua tehnologie de radiofrecvență fracționată, cea mai puternică de pe piață, compatibilă cu toate tipurile de piele. E important de știut că radiofrecvența nanofracționată tratează pielea în profunzime, ameliorând și cele mai adânci iregularități ale acesteia. Prin tratamentul Venus Viva, vergeturile sunt tratate din interior, astfel că rezultatele sunt vizibile și de lungă durată.

 

Echipamentul Venus Viva poate rezolva cu ușurință următoarele probleme:

 

 • Restructurează pielea în profunzime
 • Rezultate pe termen lung
 • Reduce cicatricile și vergeturile
 • Tratamentul este rapid, fără timp de recuperare
 • Sigur pentru toate tipurile de piele
 • Reduce semnele de îmbătrânire;

 

Cum funcționează

 

Tratamentul Venus Viva  pentru rejuvenare cutanată folosește un aplicator pe bază de Radiofrecvență NanoFracționată, cu mici pini, care livrează căldura selectiv, prin coloanele pe care le creează la nivelul pielii. Astfel, se creează mici leziuni (arsuri) micro-dermale care duc la activarea procesului natural de vindecare, stimulând producția fibrelor de colagen și elastină, reparând astfel orice semne vizibile pe suprafața pielii.

Tehnologia, prin stimularea regenerării din interior a țesutului cutanat, tratează următoarele:

 • cicatrici
 • vergeturi
 • petele pigmentare
 • textură neuniformă
 • iregularități texturale
 • FĂRĂ TIMP DE RECUPERARE

Vă puteți întoarce la activitățile zilnice imediat după tratament.

 • TRATAMENT RAPID:

Sesiunile de tratament durează între 15-30 minute. Pentru rezultate optime pentru rejuvenare cutanată, vergeturi si cicatrici se recomandă în medie, 6 ședințe la un interval de 4 săptămâni. Numărul total de ședințe depinde însă, de fiecare persoană în parte și de intensitatea folosită.

 • REZULTATE DE DURATĂ

Tratament profund, cu rezultate durabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *