HIPERHIDROZA: Cum să scapi de problema transpirației excesive

tratament transpiratie excesiva

Ce este hiperhidroza?

Hiperhidroza, cunoscută și sub numele de transpirație excesivă, este o afecțiune neplăcută care poate afecta calitatea vieții persoanelor afectate. Aceasta poate afecta diferite părți ale corpului, inclusiv palmele, picioarele, axilele și zona genitală. Dacă te confrunți cu această problemă, nu ești singurul – mulți oameni se luptă cu transpirația excesivă. În acest articol, vom explora mai multe aspecte legate de hiperhidroză, inclusiv cauzele, tipurile și opțiunile de tratament.

Cauzele hiperhidrozei

Hiperhidroza este o afecțiune a cărei cauză exactă nu este pe deplin înțeleasă, însă se consideră că există mai mulți factori implicați. Unul dintre acești factori poate fi reprezentat de predispoziția genetică, astfel că hiperhidroza poate fi ereditară și transmisă de la un membru al familiei la altul. Dezechilibrele hormonale, cum ar fi cele din timpul menopauzei sau pubertății, pot, de asemenea, contribui la apariția hiperhidrozei. De asemenea, factori externi precum stresul, temperatura ambientală ridicată și consumul de alcool sau cafeină pot juca un rol în declanșarea transpirației excesive. Obezitatea, datorită supraîncălzirii corpului, poate fi, de asemenea, asociată cu hiperhidroza.

 Tipurile de hiperhidroză

Există două tipuri principale de hiperhidroză, fiecare având caracteristici și zone afectate diferite.

Primul tip este hiperhidroza focală, care este cel mai comun. Acesta afectează anumite zone ale corpului, cum ar fi palmele, axilele, fața, pieptul sau spatele. Hiperhidroza focală poate fi declanșată de factori de mediu, precum căldura, stresul sau anumite alimente.

Al doilea tip este hiperhidroza generalizată, care este mai puțin frecventă. Această formă de hiperhidroză afectează întregul corp și este adesea asociată cu alte afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, boala tiroidiană sau menopauza.

Opțiuni de tratament pentru hiperhidroză

Hiperhidroza poate fi tratată cu diverse metode, inclusiv antiperspirante, medicamente, terapie cu iontoforeză, injecții cu toxina botulinică sau intervenții chirurgicale. Alegerea depinde de gravitatea și tipul afecțiunii.

Tratamentul cu toxina botulinică pentru transpirație excesivă

Un tratament eficient și sigur pentru hiperhidroză în zona axilelor, palmelor sau picioarelor este utilizarea toxinei botulinice. Această procedură blochează temporar semnalele nervoase care declanșează producția de transpirație în zona tratată.

Procedura este relativ simplă și durează aproximativ 15-30 de minute. Înainte de tratament, se poate aplica o anestezie locală pentru a reduce orice disconfort. Apoi, se injectează toxina botulinică în zona afectată folosind un ac mic. Efectul tratamentului durează de obicei între 3 și 5 luni.

Tratamentul cu toxina botulinică poate avea efecte secundare minore, cum ar fi durere sau edem la locul injecției, dar acestea tind să dispară în câteva zile. 

 Dacă te confrunți cu problema transpirației excesive, te așteptăm la Clinica Endorfine pentru a beneficia de tratamentul cu toxină botulinică realizat de către medicii noștri specialiști.


Completează formularul de contact pentru programare sau informații suplimentare!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *